Theres satsar på Skatåstrippeln efter avklarad Svensk Klassiker

Falutjejen Theres Andersson som numera bor i Göteborg har precis klarat av en Svensk Klassiker. Efter det behövs andra utmaningar och då satsar hon i år på att klara Skatåstrippeln, kanske Göteborgs tuffaste utmaning under ett år. Vi fick en pratstund med Theres som var den förste anmälde till årets trippel.

Theres Andersson satsar mot Skatåstrippeln efter avslutad Svensk Klassiker på Lidingöloppet

Jobb som kock kräver fysisk träning

Therse berättar att hon alltid varit aktiv och såklart gillar vintern och skidåkning bäst, falubo som hon är. Till vardags är det jobb som kock som gäller vilket kräver att man håller igång med träningen.
– Att jobba som kock är tungt, för att orka och hålla energin uppe hela arbetsdagarna mår jag mycket bättre om jag tränar löpning, skidor och nu även simning! säger Theres.

Vad är det som lockar dig att anta utmaningen Skatåstrippeln?

– Jag var redan anmäld till Skatås ryggar och tänkte, varför inte ta alla tre loppen. Jag kände direkt att där har jag min nästa utmaning, Skatåstrippeln, säger Theres.

Hon genomförde som sagt en Svensk Klassiker förra året och kände nu att hon ville ha en ny utmaning i år. Samt att lära sig något nytt som är bra att kunna i swimrunloppet Skatås sjöar. Sedan är det bara Skatås mörkaste som återstår i november, 12 km natt-trail.

– Jag kände nu att  jag måste jag lära mig att crawl. Har velat lära mig det länge men inte tagit tag idet.

Vilket av de tre loppen i Skatåstrippeln ser du mest fram emot och bävar mest över?

– Det loppet som jag ser mest i fram emot är Skatås sjöar. Att jag måste lära mig att crawl. Det ska bli kul att prova på ett swimrun.

Hon berättar även att nya utmaningar i löpningen lockar, eftersom hon aldrig provat varken Skatås ryggar, Skatås sjöar eller Skatås mörkaste. Alla som går på fina stigar i kuperad terräng i Delsjöområdet.

– Jag fastande för löpning för några år sen när jag började springa hinderbanan loppen Tough Viking och Toughest. Där kändes löpningen så enkel att det sedan har blivit några GöteborgsVarvet.

Vad har du att säga till andra som funderar på att köra Skatåstrippeln men kanske inte får tummen ur?

– Har man grundfysiken så orkar man mer än vad man tror. Man är så nöjd över sig själv när man har genomför något lopp för första gången. Man får sån energi av alla underbara människor som står efter banan och hejar på en, tipsar Theres om till alla övriga löpare.

Hoppas detta inspirerar fler att anta utmaningen. Anmäl er till Skatåstrippeln.

Vi önskar stort lycka till och ses den 2:a juni på startlinjen vid första loppet Skatås ryggar.