Om Skatåstrippeln

I Skatås, sveriges populäraste träningsområde, det är där vi arrangerar tre lopp, alla med fokus på naturen och deltagarna. Ett traillopp, ett swimrun och ett traillopp i mörker, bara några kilometer från Göteborgs centrum.

Klarar du av den längsta banan på Skatås ryggar, Skatås sjöar och Skatås mörkaste under ett och samma år. Alla som genomför trippeln har klarat en riktigt tuff utmaning.

Vill du inte köra den längsta banan så finns det såklart kortare banor att välja på i resp. lopp. Anmälan görs då separat till varje lopp då Skatåstrippeln inte innefattar dessa ännu.

Foto: Mikael Svensson

Skatås ryggar

Skatås ryggar är Göteborgs största trail-tävling och går i området kring Skatås, Delsjöområdet och Knipeflågsbergen. Det går mestadels på mindre slingrande stigar men även större stigar. Banan är varierande med mestadels natursköna småstigar men även tuffa backar och tunga mosspassager. Tävlingscentrum är vid Lisebergs Camping Delsjön i Skatås, Göteborg.

I tävlingen finns banorna fem ryggar, fyra ryggar och två ryggar samt ungdomsklasser och knattetrail.

Bana för Skatåstrippeln: Fem ryggar

Skatås ryggars webbplats

Löpare vid Västra Långvattnet på Skatås ryggar foto Mikael Svensson
Foto: Mikael Svensson

Skatås sjöar

Skatås sjöar är ett swimrun-lopp som arrangeras i området kring Skatås, Göteborg, Delsjöområdet och Knipeflågsbergen. Löpningen går mestadels på mindre slingrande stigar men även större stigar. Banan är varierande med mestadels natursköna småstigar men även tuffa backar och tunga mosspassager. Simningen är i de fantastiaska vattendrag som finns i området, nämligen Stora och Lilla Delsjön samt Östra Långvattnet, Västra Långvattnet, Stora Björketjärn och Blacktjärn. Tävlingscentrum är vid Delsjöbadet vid Stora Delsjön, Göteborg.

I tävlingen finns banorna sex sjöar och tre sjöar där man tävlar i 2-mannalag eller individuellt.

Bana för Skatåstrippeln: Sex sjöar (lag eller individuellt)

Skatås sjöars webbplats

Swimrunner som simmar i ledning på Skatås sjöar foto Mikael Svensson
Foto: Mikael Svensson

Skatås mörkaste

Skatås mörkaste är chansen för dig som vill utmana terrängen längs Delsjöns strand i mörker.

Vi serverar dig 7 eller 12 km nighttrail. Det enda som krävs av dig är en normalstark pannlampa och ett öppet sinne.

Skatås mörkaste arrangeras av oss på hösten och är väldigt likt Skatås ryggar men med den stora skillnaden att man springer med pannlampa och längs reflexer som markerar banan.

Bana för Skatåstrippeln: 12 km

Skatås morkastes webbplats

Många löpare ned för första berghällen